succes“Existã o anumitã calitate pe care trebuie sã o ai ca sã poţi învinge, şi aceasta presupune sãţi trasezi clar obiectivul pe care-l urmãreşti, sã şti foarte bine ceea ce vrei şi sãţi doreşti cu ardoare sã reuşeşti”

Napoleon Hill

 

Specialiştii spun cã toţi oamenii sunt capabili sã atingã successul, cã toţi au resurse necesare pentru a atinge culmile cele mai înalte în cariera profesionalã şi nu numai.

Dacã este aşa, de ce sã nu facem ca anul 2016 sã fie anul revelaţiilor pe plan profesional, anul în care ne decidem sã  facem marile schimbãri la care visãm de mult, anul celor mai mari succese.

Succes la muncã nu inseamnã sa lucrezi într-o multinaţionalã unde sã ai o funcţie importantã şi sã porţi costum şi cravatã. Existã mecanici de succes, existã profesori de succes, scriitori de succes, fotografi de succes etc.

Succesul se poate atinge în orice domeniu de activitate, important e sã vrei sã ajungi acolo şi sã faci toate sacrificiile necesare.

Totusi, dacã toţi suntem la fel de inzestraţi cu capacitate intelectualã cum se face cã unii au success la muncã şi alţii se zbat în mediocritate?

Sunt oameni care vin la munca dimineaţa şi principala preocupare este sã priveascã ceasul pentru a mãsura timpul pânã la ora la care vor pleca spre casã şi sunt oameni care vin la muncã dimineaţa, uneori cu 10-15 minute mai devreme şi în fiecare moment cautã soluţii pentru a fi mai buni, pentru a realiza mai bine şi mai repede sarcinile de lucru, pentru a îndeplinii întotdeauna cu succes îndatoririle de la locul de muncã şi dacã se poate chiar şi ceva in plus.

Dacã vrei sa fi un om de succes la muncã, trebuie sa faci parte din a doua categorie.

Un aspect foarte important referitor la muncã şi la drumul cãtre succes este cum iţi organizezi timpul.

De multe ori, conştienţi sau inconştienţi pierdem timp cu activitãţi care nu sunt necesare, cu lucruri care nu trebuie fãcute neaparat sau dedicãm timp mult activitatilor care nu necesita acest timp.

Pentru o buna organizare a timpului e bine ca întotdeauna, inainte sã pleci de la muncã, sã îţi planifici activitatile pentru ziua urmatoare.

Foarte important e ca planificare sa fie în scris , nu mental. Marele avantaj este cã nu vei uita nimic dacã vei scrie, şi în plus pãstrarea planului pentru a doua zi în minte, te va face sã nu reuşeşti seara acasã sã te deconectezi pentru cã mintea ta va fi în permanenţã la ce vei face a doua zi si cu greu vei reuşi sã atingi un somn de calitate care sã îţi asigure odihna nacesarã.

A doua zi, odatã ce ai  ajuns la muncã, ai planul fãcut deja cu toate activitãţile pe care urmeazã sã le desfãşori.

Înainte sã te apuci de muncã, asigurã-te cã e curãţenie la locul de muncã, asigurã-te cã ai la îndemânã toate materialele şi ustensilele necesare astfel încât odatã ce te-ai apucat de muncã sã nu mai fie nevoie sã te opreşti sã cauţi una sau alta.

Ia lista cu activitãţile ce urmeazã sã le faci astãzi şi organizeazã-le într-o ordine a importanţei.

Cea mai importantã activitate noteazã-o cu 1, urmãtoarea mai putin importantã cu 2 şi aşa mai departe. Ultima sã fie activitatea cu cea mai puţinã importanţã.

Desigur, activitatea notatã cu 1 este activitatea cea mai grea, este cea care odatã terminatã îţi aduce cele mai mari beneficii şi de aceea este şi cea mai importantã.

Odatã terminatã cea mai importantã şi cea mai grea activitatea vei observa cã deja totul ţi se pare mai usor,cã ai puetere şi curaj sã te ocupi şi de celelalte activitãţi din listã, cã te simţi mai bine cu tine însuţi, mai bun, mai încrezãtor în forţele proprii şi mai aproape de succes.

Nu pierde timpul insã! Dupã ce ai finalizat activitatea 1, apucã-te de activitatea numarul 2 şi aşa mai departe pânã finalizezi tot ceea ce ţi-ai propus.

Dacã e posibil fã şi ceva in plus. Dacã eşti angajat şeful tãu va aprecia acest lucru, iar dacã ai propia afacere asta te va duce mult mai repede la succes.

Înainte de plecare nu uita sã faci din nou o listã cu activitãţile din ziua urmãtoare.

Repetã acest mod de lucru cel puţin o lunã, apoi va deveni o obişnuinţã; un obicei care nu va face altceva decât sã grãbeascã drumul tãu spre succes, spre o viaţã mai bunã şi plinã de realizari din cele mai mãreţe.

Mult succes!

Call Now ButtonSUNA ACUM!